24. jun. 2015

15 Great Travel Tips

Jeg har her samlet nogle gode rejse tips til jer som skal ud og rejse henover sommeren eller som deres sabbatår! Hvorfor har du ikke lavet dette indlæg noget før Anna? tænker du. Ja jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke havde tænkt på det før, men det har dog været i mine tanker. Det er gennem personlige erfaringer og læste artikler.
Source: Google

1. Inden afrejse er det en god ide at google og læse om destinationen, såvel som se film fra landet, lytte til musik, læse bøger om landet eller kulturen og udarbejde meget mere viden om landet.
2. Altid en god ide med huskelister for man vil bestemt ikke mangle noget når man ej rejser langt og længe. Skriv ned, hvad du kunne tænke dig at se, hvad man kan opleve og hvad kulturen kan bringe.
3. Der er selvfølgelig en masse ting at huske. Hvilket jeg burde lave et indlæg om (vendes tilbage). Men husk headsets, ørepropper og sovemaske til flyet, hostels og andre steder du måske kommer til at overnatte.
4. Selvfølgelig er alarmen sat til kl. 7.00 om morgenen, så man kan få det meste ud af dagen som muligt. Medmindre du skal være ved et sted i lang tid, så må man gerne sove til kl. længere ind på dagen ((!) som jeg)
5. Tag offentligt transport. Det er billigere end taxier, du møder flere lokale og køre igennem flere steder, hvilket får dig til at lære og huske.
6. Tal med de lokale og arbejderne som du møder på din dag. Når du feks. tager offentlig transport, er ude og handle, er i tvivl om det mindste så spørg og snak med fremmede. Man opfanger oplysningerne, deres sprog også kan de altid fortælle lidt ekstra, som de andre turister ikke ved.
7. Når nr. 6 er sagt. Så skal maden også fodres med rigtig traditionelt mad. Spis hos de lokale, det er både billigt og deres opskrifter er fra generationer, hvilket gør deres mad himmelsk. Når jeg f.eks. er i Vietnam, så spiser vi både på restauranter, men også hos hjemme-mad-stederne. Du sparer moneter og lærer mere af kulturen.
8. Hav altid strøm på din mobil eller en powerbank til lade op, samt et map, en lille notesblok og kuglepen, så du kan skrive alle informationer ned, som vej direktioner, telefon numre osv.
9. Hvis du er backpacker, skal der selvfølgelig pakkes lidt. Du har ikke brug for fire par bukser i Asien og heller ikke alle de produkter. Rejs let!! (Noget jeg aldrig lærer. Jeg har 50kg. tøj pt)
Source: Google

10. Søg om stedet har nogle af dine hobbier. Det kan f.eks. være fotografering, kunst, teknologi eller det fjerde, som du kan tjekke ud, mens du er i byen.
11. Rejs alene eller med venner. Du kan altid ændre dine planer, som f.eks. har du mere tid til at lave ting du har lyst til når du alene samt kan du altid finde nogle rejsemakkere hen ad vejen. Med venner er der altid sjov i den og man føler sig ikke alene, man kan selvfølgelig stadig finde flere at rejse med. Det er spændende med varietet.
12. Tag en løbe- eller cykeltur i området, hvis du er vild med at være aktiv. Du ser også flere småting,, som du ikke så førhen fra bussen.
13. Hvis du ikke er bange for at smage noget nyt. Så skal du helt klart bare blive ved med at springe ud i at smage på alverdens forskelligt. Det er en fantastisk oplevelse at prøve det som er rå og mærkeligt. 
14. Prøv en masse nye ting. Selvom du måske ikke er til museer eller sport, så er det alligevel fedt at se nogle kunstudstillinger, for det kommer måske tilat vække interesse. Eller tag til en sportskamp, for det vil være en fed oplevelse med stemningen!
15. Vær åben for alt. Bare gå et med landet. Hvis du skal være i et land i længere tid, er det sådan en dejlig oplevelse og succes at føle sig lokal og kende til de helt små ting. Hvis du blot er der i kort tid, så få det meste ud af det og snak med så mange som muligt! 

Jeg håber at I kunne eller kan bruge disse råd, når I skal afsted :)

2 kommentarer:

 1. Fantastiske 15 råd, som sikkert vil hjælpe nogen godt på vej, når de skal ud at rejse! :)

  God dag!
  www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig at høre søde Kathrine!!

   Slet